maanantai 12. tammikuuta 2015

Hyvinvointivaltio on vallan keskittämistä

Hyvinvointivaltion idea on, että alamaiset voivat sitä paremmin, mitä totaalisemmin valta on keskitetty valtiolle. Hyvinvointivaltio on holhousvaltio, jossa poliitikot ja byrokraatit tekevät päätöksiä alamaisten puolesta. Ei ole olemassa todisteita, että hyvinvointivaltio olisi tarpeen tavoitteensa hyvinvoinnin saavuttamiseksi.

Hyvinvointivaltio on sosialistien keksintö, jonka oli tarkoitus olla parempi kuin sitä edeltänyt "sodankäyntivaltio". Liberaalit kannattivat minimivaltiota eli "sodankäyntivaltiota" ja vastustivat hyvinvointivaltiota. Valtion tehtävien laajentaminen sodankäynnistä hyvinvointivaltioksi on minusta virhe. En silti pidä edes sodankäyntivaltiota tarpeellisena nykyisessä maailmassa. Sodankäyntivaltion yleisempi nimitys on yövartijavaltio.

Verotuksen maailmanennätys on hyvinvointivaltion seurausta. Suomessa on lähes maailman kirein verotus, jota perustellaan usein nimenomaan hyvinvointivaltiolla. Verotus köyhdyttää suomalaisia ja muita valtioiden asukkaita. Hyvinvointivaltio aiheuttaa itse köyhyyttä, jota sen on tarkoitus estää, Siksi vastustan hyvinvointivaltiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti