keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Liberaali vallankumous

Ajatusleikkinä liberaali vallankumous kiinnostaa. Käytännössä vallankumous onnistuisi todennäköisesti silloin kun demokratiakin saavuttaisi liberaalin yhteiskunnan eli olisi turha. Verinen vallankumous ei välttämättä olisi oikeudenmukainen. Vapaudesta ei mielestäni kannata maksaa äärimmäistä hintaa ja tuhota lähes koko maata.

Konservatiivien tunteillakin on väliä utilitarismini mukaan mutta en luopuisi vallankumouksesta niiden takia. Nykyinen valtio loukkaa politiikallaan monien tunteita varmaan vielä enemmän.

En kuitenkaan tunnusta nykyisen sosiaalidemokraattisen valtion legitimiteettiä enkä katso olevani velvollinen noudattamaan kaikkia sen lakeja kuten kieltoa tehdä vallankumous. Sosiaalidemokratia on huonosti perusteltu aate eikä siksi oikeuta valtion väkivaltakoneiston käyttämistä toisinajattelijoita vastaan. Minusta olisi siis periaatteessa oikeus syöstä vallasta nykyinen hallitus ja korvata se liberaalilla. Muuttaisin heti alkuun nykyisen sosiaalidemokraattisen perustuslain radikaalin liberaaliksi. Mielestäni sosiaalidemokraateilla ei olisi syytä valittaa, sillä perustuslakini sallisi eroamisen liberaalista valtiosta ja uuden sosiaalidemokraattisen valtion perustamisen sosiaalidemokraattien omistamille maille ja kiinteistöihin. Mielestäni hallitsevilla sosiaalidemokraateilla ei ole oikeutta hallita toisinajattelijoita vastoin näiden tahtoa. Haluaisin siis toteuttaa panarkismin.

Koska valtio on kovasti velkaantunut, sen omaisuus tulisi hyvin pitkälle myydä. Liberaali vallankumoukseni johtaisi käytännössä hyvin lähelle anarkokapitalismia: ainoa ero olisi oikeastaan se, että liberaali valtio kutsuisi itseään valtioksi eikä yksityiseksi yritykseksi. Se on retoriikkaa, jolla ei välttämättä ole suurta merkitystä. Valtio on kuitenkin vaarallinen ajatus, joka johtaa helposti liian laajaan alueelliseen monopoliin. Useimmat suomalaisetkaan eivät kuitenkaan vielä ole niin sivistyneitä, että ymmärtäisivät valtion vaarallisuuden. Siksi yksilönvapaus ja nykyinen sivistys johtaisivat liberaaliin valtioon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti