sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Verot valtion maksettaviksi!

Valtion pitäisi maksaa takaisin perimänsä verot, koska verotus on yksityisen omistusoikeuden loukkaus - kiristystä. Valtio uhkaa väkivaltaltakoneistollaan jokaista, joka ei luovuta omaa omaisuuttaan valtiolle. Yksityinen omistusoikeus sisältää oikeuden pitää omaisuutensa tarvitsematta alistua kiristykseen. Kiristäjän pitää maksaa takaisin rikoksella ansaitsemansa omaisuus. Sama pätee myös valtioon, jos kannatetaan ihmisten yhdenvertaisuutta ja yksityistä omistusoikeutta.

Valtion lisäksi verotusoikeus on myös kunnilla ja seurakunnilla, joten myös niillä on velvollisuus palauttaa perimänsä verot. Kunnat ja seurakunnat ovat oikeastaan valtion aluehallintoyksikköjä.

Kirkollisvero on osoitus siitä, että Suomessa on valtionkirkkoja. Verotusoikeus on Murray Rothbardin mukaan valtion tunnusmerkki. Kirkollisverosta aikuinen yksityishenkilö voi kyllä vapautua eroamalla kirkosta, joten seurakunnilla ei minusta ole velvollisuutta palauttaa 19-vuotiaiden ja sitä vanhempien maksamia veroja. Tosin voitaisiin ajatella, että kirkon verotusoikeus on etuoikeus, jota kirkko käyttää petollisella toiminnalla saadakseen tuloja. Kirkon sanomahan on valhetta, joka saa monet maksamaan kirkollisveroa.

Verojen takaisinmaksussa on tosin sellainen ongelma, että valtiolla, kunnilla ja seurakunnilla ei ole siihen tarpeeksi varoja. Nehän ovat velkaantuneet niin, että ne pitäisi asettaa konkurssiin. Valtion lainoittajat voitaisiin kuitenkin panna toissijaiseksi saajiksi: hehän ovat rahoittaneet kiristäjää ja muutenkin rikollista. Valtiohan loukkaa yksityisen omistusoikeuden lisäksi myös kehollista itsemääräämisoikeutta ja sopimusvapautta monella tavalla. Rikollisen toiminnan rahoittaminen katsotaan usein rikokseksi sinänsä, joten valtion lainoittajien saamisen menettäminen voitaisiin katsoa kohtuulliseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti