sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Hallitus verottaa ja velkaantuu kuin aito sosialisti

Tänä vuonna Suomen kokonaisveroaste on Euroopan unionin korkein, varmaan myös maailman korkein. Sen voisi ymmärtää, jos Suomen hallitus ja eduskunta pyrkisivät askel askeleelta tekemään Suomesta sosialistisen maan kuten Itä-Saksa 1940-luvulla. Niin se itse asiassa pitääkin ymmärtää: Suomen hallitus ja eduskunta uskovat sosialistiseen ideologiaan. Vasemmistoliitto ja SDP ovat eksplisiittisiä sosialistipuolueita ja ovat kehuneet hallituksen vasemmistolaisuutta.

Muutkin eduskuntapuolueet kannattavat samanlaista sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Eduskunnan ja hallituksen mielestä on oikeudenmukaista jatkuvasti kiristää verotusta. Tuo sosiaalisen oikeudenmukaisuuden käsite tarkoittaa, että valtion pitää jatkuvasti kiristää enimmät rahat pois alamaisilta ja jakaa ne paremmin ansaitseville. Julkinen sektori on Suomessa jo selvästi suurempi kuin yksityinen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden nimissä. Tuo sosiaalinen oikeudenmukaisuus on sosialistinen idea ja siksi sen kannattajia voi kutsua sosialisteiksi. Sana sosialisti tulee sanasta sosiaalinen.

Verotuksen maailmanmestaruuden lisäksi valtio vielä velkaantuu nopeasti. Hyvinvointivaltion ideologia vaatii sitä, että valtion rahasammosta jaetaan koko ajan lisää rahaa hyvinvointiin. Koska valtiolla ei todellisuudessa ole sampoa, hyvinvointivaltiona tunnettu silmänkääntötemppu pitää rahoittaa toisin. Velkaantuminen on yksi tapa, jolla hyvinvointia voidaan jakaa nykyisille äänestäjille tulevilta veronmaksajilta. Verotuksen kiristäminen hyvinvointivaltion menoja vastaaviksi osoittaisi äänestäjille liian karusti, millainen silmänkääntötemppu hyvinvointivaltio on, joten sitä poliitikot eivät rohkene tehdä. Siksi velkaantuminen jää ainoaksi vaihtoehdoksi.

Verotuksen kiristäminen maailmanmestaruustasolle ja nopea velkaantuminen osoittavat kreikkalaistyylistä vastuuttomuutta. Talouskasvu näet hidastuu ja velkaantuminen on kestämätöntä. Valtiovarainministeri ja SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen perusteli Suomen osallistumista Kreikan ja kumppaneiden tukipaketteihin sillä, että Suomi saa vastaavasti apua tarvittaessa. Hyvinvointivaltion ideologia pyritään siis toteuttamaan ulkomaiden avulla, jos kotimaan veronmaksajat eivät enää riitä rahoittamaan sitä. Ikävä kyllä siinä vaiheessa, jos Suomen valtio tulee maksukyvyttömäksi, useimmat muut Euroopan unionin maat ovat jo tulleet, joten Urpilaisen perustelu ontuu. Useimmat muut Euroopan unionin valtiot ovat nimittäin vielä velkaantuneempia kuin Suomen valtio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti